Bulu Tankis

zaterdag 16 maart 2013

Zaterdag 16 Maart hebben wij ( Hannie en Folkert ) meegedaan aan het badminton toernooi
"Bulu Tangkis" in Groningen. Dit toernooi werd georganiseerd door de lokale badmintonvereniging BV Novum. We hebben een leuke sportieve dag gehad leuke wedstrijden gespeeld, we moesten eerst alleen wel even wakker worden. De eerste wedstrijd stonden we al snel met 7-1 achter. Deze achterstand kwamen we niet meer te boven, en we moesten dan ook de eerste set laten aan onze tegenstanders. In de 2e set werden we wakker, deze wonnen we uiteindelijk met 21-18 nadat we de eerste met 14-21 hadden verloren. Dit was ook gelijk de eindstand aangezien er tijdens dit toernooi per wedstrijd maximaal 2 sets gespeeld werden. (en geen beslissende 3e). Deze spelregel heeft er voor gezorgd dat de nodige gelijke spelen op het papier verschenen.

Wij hebben van de totaal 6 wedstrijden 3 gelijk gespeeld en 3 gewonnen. de eerste 2 wedstrijden speelden we gelijk, de twee daaropvolgend wonnen we met ruime cijfers. Onze 5e wedstrijd was de meest spannende, de eerste set verloren we met 19-21, en de 2e set ging met maar liefst 30-28 naar ons. De laatste wedstrijd hebben we weer in winst omgezet. Uiteindelijk heeft het score saldo de doorslag gegeven waardoor wij de 2e prijs in de wacht konden slepen. Hierdoor gingen we met 4 sporttassen terug naar huis, terwijl we maar met 2 tassen ’s ochtends waren gearriveerd. Het was een geslaagd toernooi, hieronder een foto. Binnenkort komen we naast onze mooie nieuwe tenues nu ook met onze mooie nieuwe sporttassen op de training verschijnen.